Sanne Rosendaal wint Eumedion Scriptieprijs 2011

19-12-2011

Sanne Rosendaal heeft de vierde editie van de Eumedion Scriptieprijs gewonnen met haar scriptie 'Sustainability targets in executive remuneration; An analysis of the contribution of sustainability targets in executive remuneration to sustainable development’. Dit heeft de jury van de scriptieprijs, bestaande uit dr. Frank Jan de Graaf (Universiteit van Amsterdam), dr. Karen Maas (Erasmus Universiteit Rotterdam), prof. mr. Marco Nieuwe Weme (Radboud Universiteit Nijmegen) en prof. mr. Geert Raaijmakers (Vrije Universiteit), vandaag tijdens de Vergadering van Deelnemers van Eumedion bekend gemaakt.

 

Eumedion looft elk jaar een prijs van 2500 euro uit voor de schrijver/schrijfster van de beste afstudeerscriptie die goed ondernemings-bestuur en/of duurzaamheid als hoofdonderwerp heeft. Jurylid dr. Karen Maas reikte de aan de scriptieprijs verbonden cheque uit aan Sanne Rosendaal tijdens de deelnemersvergadering van 19 december 2011. (zie foto)

Rosendaal, afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, heeft een bedrijfseconomische scriptie geschreven waarin zij, volgens het juryrapport, een voor de praktijk en de wetenschap moeilijk onderwerp ter hand heeft genomen, namelijk de beloningen van bestuurders bij internationale ondernemingen en dan specifiek de relatie tussen duurzaamheidsdoelstellingen en beloningen. De jury looft vooral de diepgang van de analyse; maar liefst 490 ondernemingen werden onderzocht op de huidige vormen van beloningen en de plek van duurzaamheid daarin.