Eumedion steunt voorstel tot verlaging drempels om enqueteprocedure te starten

20-11-2019

Eumedion steunt het voorstel van minister Dekker (Rechtsbescherming) om het voor aandeelhouders van alle Nederlandse beursgenoteerde ondernemingen gemakkelijker te maken een enquêtezaak bij de Ondernemingskamer (OK) te starten. Dit schrijft Eumedion in haar vandaag ingediende reactie op het voorontwerp van het wetsvoorstel dienaangaande.


"Dringende noodzaak van consolidatie in de huidige wirwar van duurzaamheidsverslaggeving"; verslag van het Eumedion-symposium 2019

07-11-2019

“De huidige alfabetsoep van organisaties en standaarden die zich met duurzaamheidsverslaggeving bezighouden, drijft velen tot wanhoop. Het is voor het bedrijfsleven en investeerders moeilijk wijs te worden uit de veelheid van organisaties en standaarden. Ik onderschrijf Eumedion’s oproep tot consolidatie dus volledig”. Dit stelde Hans Hoogervorst (voorzitter IASB) tijdens het op 5 november jl. gehouden Eumedion-symposium.


Eumedion Nieuwsbrief van oktober 2019

31-10-2019

De oktober-editie van de Eumedion Nieuwsbrief is vandaag gepubliceerd. De Eumedion Nieuwsbrief bevat een overzicht van de actuele corporate governance en duurzaamheidsontwikkelingen in binnen- en buitenland


Eumedion heeft 'mixed feelings' over interim-rapport Commissie Toekomst Accountancysector

31-10-2019

Eumedion kan een aantal conceptaanbevelingen van de Commissie Toekomst Accountancysector (CTA) van harte steunen, maar verwerpt ook een aantal voorstellen. Dit blijkt uit de vandaag ingezonden Eumedion-reactie op de voorlopige bevindingen van de CTA.