Lars Dijkstra (Kempen Capital Management) benoemd tot Eumedion-bestuurslid

05-04-2018

Het Algemeen bestuur van Eumedion heeft Lars Dijkstra voor twee jaar benoemd tot lid van het Algemeen bestuur. Lars Dijkstra trad in augustus 2005 bij Kempen Capital Management in dienst als Chief Investment Officer (CIO). Daarvoor was hij CIO van Philips Pensioenfonds.


Eumedion kritisch over NBA green paper inzake structuurmodellen accountantskantoren

02-04-2018

Het green paper van de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) mist diepgang en openheid ten aanzien van alternatieve structuurmodellen voor accountantskantoren. Dit stelt Eumedion in haar vandaag gepubliceerde reactie op het green paper.


Eumedion Nieuwsbrief van maart 2018

30-03-2018

De maart-editie van de Eumedion Nieuwsbrief is vandaag gepubliceerd. De Eumedion Nieuwsbrief bevat een overzicht van de actuele corporate governance en duurzaamheidsontwikkelingen in binnen- en buitenland.


Eumedion wil verhoging AVA-stemvereiste om voorstel nieuw beloningsbeleid goed te keuren

27-03-2018

Om het draagvlak voor een voorstel tot wijziging van het beloningsbeleid onder aandeelhouders te vergroten, zou het goed zijn om het stemvereiste van de aandeelhoudersvergadering (AVA) voor het goedkeuren van een dergelijk voorstel te verhogen van een gewone meerderheid naar bijvoorbeeld 75% of 80%. Hiervoor pleit Eumedion in haar position paper ten behoeve van de hoorzitting van de Tweede Kamer van 28 maart a.s. over de beloningen in de financiĆ«le sector. Eumedion-directeur Rients Abma is voor deze hoorzitting uitgenodigd en zal het position paper daar toelichten.