Eumedion moedigt gebruik digitale technologie in Europees vennootschapsrecht aan

04-08-2017

Eumedion staat over het algemeen positief tegenover eventuele wetgevende voorstellen van de Europese Commissie om binnen het Europees vennootschapsrecht meer gebruik te maken van digitale communicatietechnologie. Dit blijkt uit de vandaag ingediende reactie op de consultatie die de Europese Commissie over dit onderwerp was gestart.


Eumedion blijft kritisch over verslaggevingsstandaard inzake 'Operating segments'

04-08-2017

Eumedion is verheugd dat de International Accounting Standards Board (IASB) verslaggevingsstandaard IFRS 8 ‘Operating Segments’ aanpast, maar de aanpassingen hadden wat Eumedion betreft ambitieuzer moeten zijn. Dit stelt Eumedion in haar vandaag ingediende commentaar op het IASB-voorstel tot aanpassing van IFRS 8.


Eumedion Nieuwsbrief van juli 2017

31-07-2017

De juli-editie van de Eumedion Nieuwsbrief is vandaag gepubliceerd. De Eumedion Nieuwsbrief bevat een overzicht van de actuele corporate governance en duurzaamheidsontwikkelingen in binnen- en buitenland.


Turbulent AVA-seizoen 2017 leidt tot slechts 3 verworpen voorstellen

10-07-2017

Het seizoen van de aandeelhoudersvergaderingen (AVA’s) 2017 verliep turbulent door een voor Nederland ongekend aantal ongevraagde biedingen. Ongevraagde overnamebiedingen op AkzoNobel, Unilever, Refresco, Accell Group en TMG domineerden voor een groot deel niet alleen de AVA’s van deze ondernemingen, maar ook het publieke debat. Dit constateert Eumedion in haar vandaag gepubliceerde evaluatierapport van het AVA-seizoen 2017.