Institutionele beleggers blijven hameren op benoeming van meer vrouwelijke bestuurders

16-10-2019

De bij Eumedion aangesloten institutionele beleggers verwachten dat de Nederlandse beursgenoteerde ondernemingen er in het komend AVA-seizoen er alles aan zullen doen om meer vrouwelijke bestuurders voor benoeming voor te dragen. Van de ondernemingen wordt specifiek verwacht zij publiekelijk ambitieuze doelen – in elk geval minimaal 30% – stellen voor het percentage vrouwen in de raad van commissarissen (RvC), het bestuur en de managementlagen eronder, de ‘kweekvijver’ voor de hoogste posities. Een brief met deze strekking is deze week door Eumedion naar alle Nederlandse beursgenoteerde ondernemingen gestuurd.


Eumedion richt zich in AVA-seizoen 2020 op bestuurdersbeloningen en klimaatimpact

15-10-2019

De institutionele beleggers die zich bij Eumedion hebben aangesloten zullen zich in de aanloop naar de aandeelhoudersvergaderingen (AVA’s) in 2020 vooral richten op bestuurdersbeloningen en op de impact van klimaatverandering. Dit blijkt uit de Speerpuntenbrief 2020 die Eumedion naar de Nederlandse beursgenoteerde ondernemingen heeft gestuurd.


Eumedion steunt nieuwe ESMA-richtsnoeren voor inhoud en vormgeving prospectus

02-10-2019

Eumedion kan zich in grote lijnen vinden in het voorstel tot herziening van de bestaande ESMA-aanbevelingen inzake de transparantievereisten voor de inhoud en vormgeving van een prospectus. Dit blijkt uit de vandaag door Eumedion ingezonden reactie op het consultatiedocument van de Europese koepel van beurstoezichthouders.


Eumedion Nieuwsbrief van september 2019

30-09-2019

De september-editie van de Eumedion Nieuwsbrief is vandaag gepubliceerd. De Eumedion Nieuwsbrief bevat een overzicht van de actuele corporate governance en duurzaamheidsontwikkelingen in binnen- en buitenland.