Eumedion vraagt beursbedrijven om te rapporteren over werelddoelen voor duurzame ontwikkeling

13-10-2017

Beleggers roepen de Nederlandse beursgenoteerde ondernemingen op te rapporteren over hun inzet op de uitvoering van die werelddoelen voor duurzame ontwikkeling waarop zij de grootste impact kunnen hebben. Dit staat in de Speerpuntenbrief 2018 die Eumedion deze week naar de beursgenoteerde ondernemingen heeft gestuurd.


Eumedion: toezichthouders zouden terughoudend moeten zijn met spoedpublicaties

09-10-2017

Eumedion vindt dat de Autoriteit Financiële Markten en De Nederlandsche Bank terughoudend zouden moeten zijn met spoedpublicaties. Dit stelt Eumedion in haar vandaag aan de Tweede Kamer verzonden commentaar op het wetsvoorstel transparant toezicht financiële markten.


Wouter van Eechoud (Pensioenfonds IBM Nederland) benoemd tot Eumedion-bestuurslid

06-10-2017

Het Algemeen bestuur van Eumedion heeft tijdens zijn gisteren gehouden vergadering Wouter van Eechoud voor twee jaar benoemd tot lid van het Algemeen bestuur.


Eumedion steunt principes voor het verbeteren van de toelichtingen in jaarrekeningen

05-10-2017

Toelichtingen zijn van groot belang om de primaire overzichten van jaarrekeningen te kunnen analyseren.  Eumedion steunt daarom de principes die de International Accounting Standards Board (IASB) beschrijft in haar discussiepaper ‘Disclosure Initiative – Principles of Disclosure’. Dit schrijft Eumedion in haar vandaag ingezonden reactie op het discussiepaper.