Eumedion staat onder voorwaarden welwillend tegenover introductie 'restricted stock'-regelingen

12-02-2018

Eumedion staat onder voorwaarden welwillend tegenover mogelijke voorstellen van beursgenoteerde ondernemingen om de lange termijn variabele beloningsregeling voor bestuurders in te wisselen voor een aandelenregeling waarbij de aandelen voor lange tijd moeten worden aangehouden, maar waarbij geen prestatiecriteria gelden. Dit blijkt uit een position paper over de zogenoemde ‘restricted stock’-regeling dat Eumedion vandaag heeft gepubliceerd.


Eumedion verwelkomt plannen om de governance rond het opstellen van auditstandaarden grondig te herzien

09-02-2018

De huidige governance rond het op- en vaststellen van de internationale auditstandaarden (ISA’s) ontbeert de invloed van een brede groep stakeholders, waaronder beleggers, en wordt te veel gedomineerd door accountants. Eumedion verwelkomt daarom de voorstellen van de Monitoring Group om de governance van de opsteller van de ISA’s  – de International Auditing and Assurance Standard Board (IAASB) – ingrijpend te veranderen. Dit schrijft Eumedion in haar vandaag verstuurde commentaar op de voorstellen van de Monitoring Group.


Eumedion Nieuwsbrief van januari 2018

31-01-2018

De januari-editie van de Eumedion Nieuwsbrief is vandaag gepubliceerd. De Eumedion Nieuwsbrief bevat een overzicht van de actuele corporate governance en duurzaamheidsontwikkelingen in binnen- en buitenland.


Scheidende Monitoring Commissie vraagt terecht meer aandacht voor rol en positie van aandeelhouders

29-01-2018

De Commissie Van Manen roept haar opvolger terecht op om de komende jaren meer aandacht te geven aan de rol en betrokkenheid van aandeelhouders, met name ten aanzien van lange termijn waardecreatie.  Eumedion draagt hier zelf ook aan bij door de ontwikkeling van een eigen gedragscode voor nationale én internationale institutionele beleggers. Daarnaast wil Eumedion de kwaliteit van de beleggersdialogen met de Nederlandse beursondernemingen naar een hoger niveau te tillen. Dit stelt Eumedion in reactie op het vandaag verschenen slotdocument van de Commissie Van Manen.