De Eumedion kennisbank

Eumedion is het forum en de bron voor corporate governance en duurzaamheid. Hier vindt u aanbevelingen, standpunten en onderzoeken van de afgelopen jaren.

Nieuws

06-12-2017

Eumedion positief over herziene NBA-handreiking over rol accountant bij corporate governance informatie

Eumedion juicht het toe dat de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) handen en voeten geeft aan de verwachte werkzaamheden van de accountant bij zijn onderzoek van de door beursgenoteerde onderneming verschafte corporate governance informatie. Eumedion kan zich in algemene zin vinden in de concept herziene handreiking die de NBA over dit onderwerp heeft opgesteld. Dit schrijft Eumedion in haar vandaag ingezonden commentaar op het NBA-consultatiedocument.

lees meer

30-11-2017

Eumedion Nieuwsbrief van november 2017

De november-editie van de Eumedion Nieuwsbrief is vandaag gepubliceerd. De Eumedion Nieuwsbrief bevat een overzicht van de actuele corporate governance en duurzaamheidsontwikkelingen in binnen- en buitenland.

lees meer

29-11-2017

Eumedion overwegend positief over ontwerpwetsvoorstel 'dwangakkoord'

Eumedion is verheugd dat het Ministerie van Justitie en Veiligheid een ontwerpwetsvoorstel heeft opgesteld dat voorziet in een preventief herstructureringsraamwerk waardoor onnodige faillissementen van levensvatbare ondernemingen kunnen worden voorkomen. Dat schrijft Eumedion in haar vandaag ingediende commentaar op dit ontwerpwetsvoorstel.

lees meer

Blog

27-07-17

Veranker maatschappelijke doelstellingen in statuten

Grote ondernemingen zijn onmisbaar in de aanpak van belangrijke maatschappelijke issues. Beursvennootschappen leggen hun maatschappelijke doelstellingen alleen niet vast in hun statuten. Eumedion-beleidsmedewerker Daan Spaargaren en Van Doorne-advocaat Sjoerd Kamerbeek vinden dit een gemiste kans.lees meer

Agenda

Eumedion Deelnemersvergadering

Op 14 december 2017 vindt om 13.00 uur bij Eumedion in Den Haag de Vergadering van Deelnemers plaats. Op de agenda staan o.a. de vaststelling van het Eumedion Beleidsplan 2018 en van de begroting 2018, alsmede de bespreking van de stategie-update 2018-2022 en van de eerste conclusies van de consultatie over de concept Nederlandse Stewardship Code. Deelnemers die de vergadering willen bijwonen, worden verzocht dit aan te geven via info@eumedion.nl.  

Nieuwsbrieven


meer nieuwsbrieven in de kennisbank

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

*Vereist veld