De Eumedion kennisbank

Eumedion is het forum en de bron voor corporate governance en duurzaamheid. Hier vindt u aanbevelingen, standpunten en onderzoeken van de afgelopen jaren.

Nieuws

21-06-2018

Eumedion publiceert jaarverslag 2017

De gisteren gehouden Vergadering van Deelnemers van Eumedion heeft de Eumedion-jaarrekening 2017 goedgekeurd en de bestuursleden van Eumedion gedechargeerd van hun taken in boekjaar 2017.

lees meer

21-06-2018

Annette van der Krogt (Achmea IM) en Hans Op 't Veld (PGGM) benoemd tot Eumedion-bestuurslid

Het Algemeen bestuur van Eumedion heeft tijdens zijn gisteren gehouden vergadering Annette van der Krogt en Hans Op ’t Veld  voor twee jaar benoemd tot leden van het Algemeen bestuur.

lees meer

31-05-2018

Eumedion Nieuwsbrief van mei 2018

De mei-editie van de Eumedion Nieuwsbrief is vandaag gepubliceerd. De Eumedion Nieuwsbrief bevat een overzicht van de actuele corporate governance en duurzaamheidsontwikkelingen in binnen- en buitenland.

lees meer

Blog

27-07-17

Veranker maatschappelijke doelstellingen in statuten

Grote ondernemingen zijn onmisbaar in de aanpak van belangrijke maatschappelijke issues. Beursvennootschappen leggen hun maatschappelijke doelstellingen alleen niet vast in hun statuten. Eumedion-beleidsmedewerker Daan Spaargaren en Van Doorne-advocaat Sjoerd Kamerbeek vinden dit een gemiste kans.lees meer

Agenda

Seminar Van der Heijden Instituut 'Bescherming van beursvennootschapen en vitale vennootschappen' 

Naar aanleiding van aankomende wetgeving, recente rechtspraak en praktijkontwikkelingen op het gebied van bescherming van beursgenoteerde en vitale vennootschappen organiseert het Van der Heijden Instituut op 29 mei 2018 vanaf 14.00 uur een symposium bij AkzoNobel te Amsterdam. Eumedion-directeur Rients Abma zal tijdens dit seminar ingaan op het nog in voorbereiding zijnde wetsvoorstel 'bedenktijd'. Klik hier voor meer informatie en aanmelding. 

Nieuwsbrieven


meer nieuwsbrieven in de kennisbank

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

*Vereist veld