De Eumedion kennisbank

Eumedion is het forum en de bron voor corporate governance en duurzaamheid. Hier vindt u aanbevelingen, standpunten en onderzoeken van de afgelopen jaren.

Nieuws

05-04-2018

Lars Dijkstra (Kempen Capital Management) benoemd tot Eumedion-bestuurslid

Het Algemeen bestuur van Eumedion heeft Lars Dijkstra voor twee jaar benoemd tot lid van het Algemeen bestuur. Lars Dijkstra trad in augustus 2005 bij Kempen Capital Management in dienst als Chief Investment Officer (CIO). Daarvoor was hij CIO van Philips Pensioenfonds.

lees meer

02-04-2018

Eumedion kritisch over NBA green paper inzake structuurmodellen accountantskantoren

Het green paper van de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) mist diepgang en openheid ten aanzien van alternatieve structuurmodellen voor accountantskantoren. Dit stelt Eumedion in haar vandaag gepubliceerde reactie op het green paper.

lees meer

30-03-2018

Eumedion Nieuwsbrief van maart 2018

De maart-editie van de Eumedion Nieuwsbrief is vandaag gepubliceerd. De Eumedion Nieuwsbrief bevat een overzicht van de actuele corporate governance en duurzaamheidsontwikkelingen in binnen- en buitenland.

lees meer

Blog

27-07-17

Veranker maatschappelijke doelstellingen in statuten

Grote ondernemingen zijn onmisbaar in de aanpak van belangrijke maatschappelijke issues. Beursvennootschappen leggen hun maatschappelijke doelstellingen alleen niet vast in hun statuten. Eumedion-beleidsmedewerker Daan Spaargaren en Van Doorne-advocaat Sjoerd Kamerbeek vinden dit een gemiste kans.lees meer

Agenda

Webinar over AVA van de toekomst

Euronext Amsterdam organiseert op 25 januari 2018 om 10.30 uur een webinar over de aandeelhoudersvergadering van de toekomst. Eumedion-directeur Rients Abma gaat tijdens dit webinar in discussie met Joyce Leemrijse (Allen & Overy), RenĂ© van Vlerken (Euronext Amsterdam) en Kirsten van Rooijen (Computershare) over onder meer de wenselijkheid of onwenselijkheid van puur virtuele AVA's. Klik hier voor meer informatie en aanmelding. 

Nieuwsbrieven


meer nieuwsbrieven in de kennisbank

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

*Vereist veld