De Eumedion kennisbank

Eumedion is het forum en de bron voor corporate governance en duurzaamheid. Hier vindt u aanbevelingen, standpunten en onderzoeken van de afgelopen jaren.

Nieuws

12-04-2017

Eumedion terughoudend over extra bescherming voor Nederlandse beursondernemingen

De plannen die verschillende commissarissen en werkgeversorganisatie VNO-NCW hebben gepresenteerd om Nederlandse beursondernemingen extra te beschermen tegen vijandige overnames zijn ongenuanceerd en onnodig en staan op gespannen voet met Europese regelgeving. Dit stelt Eumedion in een brief aan informateur Schippers. Eumedion presenteert in deze brief haar visie op de vraag of bestuurders van Nederlandse beursondernemingen op grond van de huidige wet- en regelgeving wel voldoende in staat zijn om tot een gedegen afweging over een (vijandig) overnamebod te komen.

lees meer

10-04-2017

Eumedion verwelkomt Stichting Algemeen Pensioenfonds Stap als nieuwe deelnemer

Het Algemeen bestuur van Eumedion heeft de Stichting Algemeen Pensioenfonds Stap toegelaten als gewone deelnemer van Eumedion.

lees meer

31-03-2017

Eumedion Nieuwsbrief van maart 2017

De maart-editie van de Eumedion Nieuwsbrief is vandaag gepubliceerd. De Eumedion Nieuwsbrief bevat een overzicht van de actuele corporate governance en duurzaamheidsontwikkelingen in binnen- en buitenland.

lees meer

Blog

25-04-17

Niet te snel ingrijpen in Nederlandse overnamewetgeving

In de afgelopen weken is het beeld ontstaan dat een beursgenoteerde onderneming als koopwaar kan worden beschouwd die aan de hoogst biedende kan worden verkocht. Werknemers, klanten en toeleveranciers worden hiervan de dupe. De roep om extra bescherming van bedrijven wordt luider. Volgens Eumedion-directeur Rients Abma is extra wetgeving onnodig. Het Nederlandse stelsel van overname- en governanceregels is namelijk al zeer evenwichtig en biedt voldoende mogelijkheden om vijandige biedingen te laten stranden.lees meer

16-01-17

Gezond verstand

Gezonde voeding is één van de belangrijkste maatschappelijke trends. Onder aanvoering van dieetgoeroes neemt het onderwerp soms de vorm aan van een moderne religie. Maar zin of onzin, voor beleggers is de trend van groot belang, aldus Eumedion-beleidsmedewerker Daan Spaargaren. lees meer

Agenda

Eumedion Deelnemersvergadering

Op 15 juni 2017 vindt vanaf 13.00 uur bij Eumedion in Den Haag de halfjaarlijkse Deelnemersvergadering plaats. Het jaarverslag en de jaarrekening 2016 zullen de voornaamste agendapunten zijn.

Nieuwsbrieven


meer nieuwsbrieven in de kennisbank

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

*Vereist veld