De Eumedion kennisbank

Eumedion is het forum en de bron voor corporate governance en duurzaamheid. Hier vindt u aanbevelingen, standpunten en onderzoeken van de afgelopen jaren.

Nieuws

12-02-2018

Eumedion staat onder voorwaarden welwillend tegenover introductie 'restricted stock'-regelingen

Eumedion staat onder voorwaarden welwillend tegenover mogelijke voorstellen van beursgenoteerde ondernemingen om de lange termijn variabele beloningsregeling voor bestuurders in te wisselen voor een aandelenregeling waarbij de aandelen voor lange tijd moeten worden aangehouden, maar waarbij geen prestatiecriteria gelden. Dit blijkt uit een position paper over de zogenoemde ‘restricted stock’-regeling dat Eumedion vandaag heeft gepubliceerd.

lees meer

09-02-2018

Eumedion verwelkomt plannen om de governance rond het opstellen van auditstandaarden grondig te herzien

De huidige governance rond het op- en vaststellen van de internationale auditstandaarden (ISA’s) ontbeert de invloed van een brede groep stakeholders, waaronder beleggers, en wordt te veel gedomineerd door accountants. Eumedion verwelkomt daarom de voorstellen van de Monitoring Group om de governance van de opsteller van de ISA’s  – de International Auditing and Assurance Standard Board (IAASB) – ingrijpend te veranderen. Dit schrijft Eumedion in haar vandaag verstuurde commentaar op de voorstellen van de Monitoring Group.

lees meer

31-01-2018

Eumedion Nieuwsbrief van januari 2018

De januari-editie van de Eumedion Nieuwsbrief is vandaag gepubliceerd. De Eumedion Nieuwsbrief bevat een overzicht van de actuele corporate governance en duurzaamheidsontwikkelingen in binnen- en buitenland.

lees meer

Blog

27-07-17

Veranker maatschappelijke doelstellingen in statuten

Grote ondernemingen zijn onmisbaar in de aanpak van belangrijke maatschappelijke issues. Beursvennootschappen leggen hun maatschappelijke doelstellingen alleen niet vast in hun statuten. Eumedion-beleidsmedewerker Daan Spaargaren en Van Doorne-advocaat Sjoerd Kamerbeek vinden dit een gemiste kans.lees meer

Agenda

Webinar over AVA van de toekomst

Euronext Amsterdam organiseert op 25 januari 2018 om 10.30 uur een webinar over de aandeelhoudersvergadering van de toekomst. Eumedion-directeur Rients Abma gaat tijdens dit webinar in discussie met Joyce Leemrijse (Allen & Overy), René van Vlerken (Euronext Amsterdam) en Kirsten van Rooijen (Computershare) over onder meer de wenselijkheid of onwenselijkheid van puur virtuele AVA's. Klik hier voor meer informatie en aanmelding. 

Nieuwsbrieven


meer nieuwsbrieven in de kennisbank

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

*Vereist veld