De Eumedion kennisbank

Eumedion is het forum en de bron voor corporate governance en duurzaamheid. Hier vindt u aanbevelingen, standpunten en onderzoeken van de afgelopen jaren.

Nieuws

18-01-2018

Eumedion: fiduciaire verantwoordelijkheid van institutionele beleggers omvat ook duurzaamheid

Eumedion vindt dat het betrekken van duurzaamheidsfactoren bij het maken van een beleggingsbeslissing onderdeel behoort te zijn van de fiduciaire verantwoordelijkheid van institutionele beleggers. Dat is de kern van haar vandaag ingediende commentaar op de consultatie van de Europese Commissie over verplichtingen van institutionele beleggers inzake duurzaamheid

lees meer

22-12-2017

Eumedion Nieuwsbrief van december 2017

De december-editie van de Eumedion Nieuwsbrief is vandaag gepubliceerd. De Eumedion Nieuwsbrief bevat een overzicht van de actuele corporate governance en duurzaamheidsontwikkelingen in binnen- en buitenland.

lees meer

20-12-2017

Eumedion actualiseert beloningsaanbevelingen

Naar aanleiding van de inwerkingtreding van de nieuwe versie van de Nederlandse corporate governance code heeft Eumedion haar uitgangspunten voor een verantwoord beloningsbeleid van het bestuur van Nederlandse beursgenoteerde ondernemingen geactualiseerd. Dit heeft het Algemeen bestuur van Eumedion tijdens zijn vorige week gehouden vergadering besloten.

lees meer

Blog

27-07-17

Veranker maatschappelijke doelstellingen in statuten

Grote ondernemingen zijn onmisbaar in de aanpak van belangrijke maatschappelijke issues. Beursvennootschappen leggen hun maatschappelijke doelstellingen alleen niet vast in hun statuten. Eumedion-beleidsmedewerker Daan Spaargaren en Van Doorne-advocaat Sjoerd Kamerbeek vinden dit een gemiste kans.lees meer

Agenda

Webinar over AVA van de toekomst

Euronext Amsterdam organiseert op 25 januari 2018 om 10.30 uur een webinar over de aandeelhoudersvergadering van de toekomst. Eumedion-directeur Rients Abma gaat tijdens dit webinar in discussie met Joyce Leemrijse (Allen & Overy), René van Vlerken (Euronext Amsterdam) en Kirsten van Rooijen (Computershare) over onder meer de wenselijkheid of onwenselijkheid van puur virtuele AVA's. Klik hier voor meer informatie en aanmelding. 

Nieuwsbrieven


meer nieuwsbrieven in de kennisbank

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

*Vereist veld