De Eumedion kennisbank

Eumedion is het forum en de bron voor corporate governance en duurzaamheid. Hier vindt u aanbevelingen, standpunten en onderzoeken van de afgelopen jaren.

Nieuws

15-11-2018

"Winstmaximalisatie moet niet langer het doel van een onderneming zijn"; verslag van het Eumedion-symposium 2018

“Ondernemingen zouden winstgevende oplossingen moeten bieden voor de problemen van mensen en onze planeet, in plaats van problemen creëren voor mensen en onze planeet. Winstmaximalisatie moet niet langer de enige doelstelling van een onderneming zijn. Een onderneming moet zich afvragen welke waarde zij aan de brede samenleving toevoegt, dit definiëren in de doelstelling van de onderneming en daarbij passende structuren zoeken om die doelstelling te bewerkstelligen”. Dit betoogde prof. Colin Mayer (Oxford Universiteit) tijdens het gisteren gehouden Eumedion-symposium.

lees meer

31-10-2018

Eumedion Nieuwsbrief van oktober 2018

De oktober-editie van de Eumedion Nieuwsbrief is vandaag gepubliceerd. De Eumedion Nieuwsbrief bevat een overzicht van de actuele corporate governance en duurzaamheidsontwikkelingen in binnen- en buitenland.

lees meer

26-10-2018

Eumedion positief over voorstel voor Klimaatwet

Eumedion is positief over het initiatiefwetsvoorstel voor een Nederlandse Klimaatwet. Volgens Eumedion is het initiatiefwetsvoorstel een belangrijke stap richting een klimaatneutrale economie. Dit schrijft Eumedion in haar vandaag verzonden commentaar op het initiatiefwetsvoorstel voor een Nederlandse Klimaatwet.

lees meer

Blog

27-07-17

Veranker maatschappelijke doelstellingen in statuten

Grote ondernemingen zijn onmisbaar in de aanpak van belangrijke maatschappelijke issues. Beursvennootschappen leggen hun maatschappelijke doelstellingen alleen niet vast in hun statuten. Eumedion-beleidsmedewerker Daan Spaargaren en Van Doorne-advocaat Sjoerd Kamerbeek vinden dit een gemiste kans.lees meer

Agenda

Eumedion Symposium 2018

Op 14 november 2018 vindt in de Jaarbeurs Utrecht vanaf 12.00 uur het jaarlijkse Eumedion-symposium plaats. Sprekers Colin Mayer (Oxford University), Maurice Oostendorp (Volksbank), Lars Dijkstra (Kempen Capital Management), Camiel Selker (Focus Orange), Adrian De Groot Ruiz (True Price) en Dorothee de Graaff - van Vredenburch (tot voor kort NN Group), zullen onder leiding van Martine Wolzak ingaan op het thema ‘De rol van de beursonderneming en haar aandeelhouders in de samenleving’. Aanmelden kan via info@eumedion.nl.

ICGN Congres in Amsterdam

Op 12 en 13 februari 2019 is Eumedion de gastheer van een ICGN-congres in Amsterdam. Het International Corporate Governance Network is het wereldwijde netwerk van institutionele beleggers dat onder meer tot doel heeft goede corporate governance in de wereld te bevorderen. Tijdens het congres wordt een aantal actuele corporate governance- en duurzaamheidsissues besproken. Klik hier voor meer informatie. 

Nieuwsbrieven


meer nieuwsbrieven in de kennisbank

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

*Vereist veld