De Eumedion kennisbank

Eumedion is het forum en de bron voor corporate governance en duurzaamheid. Hier vindt u aanbevelingen, standpunten en onderzoeken van de afgelopen jaren.

Nieuws

19-03-2018

Eumedion heeft bedenkingen bij ESMA-advies over het wijzigen van de short selling verordening

Eumedion is het niet eens met het advies van de Europese koepel van beurstoezichthouders (ESMA) om de  nationale toezichthouders de mogelijkheid te geven om tijdelijk het aangaan of vergroten van netto short posities via derivaten te verbieden.  Dit schrijft Eumedion in haar brief aan de Europese Commissie over het advies van ESMA over de evaluatie van bepaalde elementen van de short selling verordening.

lees meer

28-02-2018

Eumedion Nieuwsbrief van februari 2018

De februari-editie van de Eumedion Nieuwsbrief is vandaag gepubliceerd. De Eumedion Nieuwsbrief bevat een overzicht van de actuele corporate governance en duurzaamheidsontwikkelingen in binnen- en buitenland.

lees meer

27-02-2018

Eumedion overwegend positief over voorstellen tot aanpassing Britse corporate governance code

Eumedion steunt in grote lijnen de voorstellen van de Financial Reporting Council (FRC) tot aanpassing van de Britse corporate governance code. Wel vindt Eumedion dat de FRC nog te veel op twee gedachten hinkt ten aanzien van het voorstel om het Britse corporate governance model meer ‘stakeholder’-georiënteerd te maken. Dit blijkt uit de vandaag ingezonden Eumedion-reactie op de FRC-voorstellen.

lees meer

Blog

27-07-17

Veranker maatschappelijke doelstellingen in statuten

Grote ondernemingen zijn onmisbaar in de aanpak van belangrijke maatschappelijke issues. Beursvennootschappen leggen hun maatschappelijke doelstellingen alleen niet vast in hun statuten. Eumedion-beleidsmedewerker Daan Spaargaren en Van Doorne-advocaat Sjoerd Kamerbeek vinden dit een gemiste kans.lees meer

Agenda

Webinar over AVA van de toekomst

Euronext Amsterdam organiseert op 25 januari 2018 om 10.30 uur een webinar over de aandeelhoudersvergadering van de toekomst. Eumedion-directeur Rients Abma gaat tijdens dit webinar in discussie met Joyce Leemrijse (Allen & Overy), René van Vlerken (Euronext Amsterdam) en Kirsten van Rooijen (Computershare) over onder meer de wenselijkheid of onwenselijkheid van puur virtuele AVA's. Klik hier voor meer informatie en aanmelding. 

Nieuwsbrieven


meer nieuwsbrieven in de kennisbank

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

*Vereist veld