De Eumedion kennisbank

Eumedion is het forum en de bron voor corporate governance en duurzaamheid. Hier vindt u aanbevelingen, standpunten en onderzoeken van de afgelopen jaren.

Nieuws

04-08-2017

Eumedion moedigt gebruik digitale technologie in Europees vennootschapsrecht aan

Eumedion staat over het algemeen positief tegenover eventuele wetgevende voorstellen van de Europese Commissie om binnen het Europees vennootschapsrecht meer gebruik te maken van digitale communicatietechnologie. Dit blijkt uit de vandaag ingediende reactie op de consultatie die de Europese Commissie over dit onderwerp was gestart.

lees meer

04-08-2017

Eumedion blijft kritisch over verslaggevingsstandaard inzake 'Operating segments'

Eumedion is verheugd dat de International Accounting Standards Board (IASB) verslaggevingsstandaard IFRS 8 ‘Operating Segments’ aanpast, maar de aanpassingen hadden wat Eumedion betreft ambitieuzer moeten zijn. Dit stelt Eumedion in haar vandaag ingediende commentaar op het IASB-voorstel tot aanpassing van IFRS 8.

lees meer

31-07-2017

Eumedion Nieuwsbrief van juli 2017

De juli-editie van de Eumedion Nieuwsbrief is vandaag gepubliceerd. De Eumedion Nieuwsbrief bevat een overzicht van de actuele corporate governance en duurzaamheidsontwikkelingen in binnen- en buitenland.

lees meer

Blog

27-07-17

Veranker maatschappelijke doelstellingen in statuten

Grote ondernemingen zijn onmisbaar in de aanpak van belangrijke maatschappelijke issues. Beursvennootschappen leggen hun maatschappelijke doelstellingen alleen niet vast in hun statuten. Eumedion-beleidsmedewerker Daan Spaargaren en Van Doorne-advocaat Sjoerd Kamerbeek vinden dit een gemiste kans.lees meer

25-04-17

Niet te snel ingrijpen in Nederlandse overnamewetgeving

In de afgelopen weken is het beeld ontstaan dat een beursgenoteerde onderneming als koopwaar kan worden beschouwd die aan de hoogst biedende kan worden verkocht. Werknemers, klanten en toeleveranciers worden hiervan de dupe. De roep om extra bescherming van bedrijven wordt luider. Volgens Eumedion-directeur Rients Abma is extra wetgeving onnodig. Het Nederlandse stelsel van overname- en governanceregels is namelijk al zeer evenwichtig en biedt voldoende mogelijkheden om vijandige biedingen te laten stranden.lees meer

Agenda

Eumedion Symposium

Op 15 november 2017 vindt vanaf 13.00 uur in de Jaarbeurs Utrecht het jaarlijkse symposium plaats. Sprekers als Vino Timmerman (Hoge Raad), Tjalling Tiemstra (commissaris ABN AMRO) en Adriaan de Mol van Otterloo (Intrinsic Value Investors) zullen ingaan op de vraag 'Extra bescherming van Nederlandse beursondernemingen: noodzaak of hypocrisie?' Inschrijven is mogelijk via info@eumedion.nl.

Nieuwsbrieven


meer nieuwsbrieven in de kennisbank

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

*Vereist veld