De Eumedion kennisbank

Eumedion is het forum en de bron voor corporate governance en duurzaamheid. Hier vindt u aanbevelingen, standpunten en onderzoeken van de afgelopen jaren.

Nieuws

13-10-2017

Eumedion vraagt beursbedrijven om te rapporteren over werelddoelen voor duurzame ontwikkeling

Beleggers roepen de Nederlandse beursgenoteerde ondernemingen op te rapporteren over hun inzet op de uitvoering van die werelddoelen voor duurzame ontwikkeling waarop zij de grootste impact kunnen hebben. Dit staat in de Speerpuntenbrief 2018 die Eumedion deze week naar de beursgenoteerde ondernemingen heeft gestuurd.

lees meer

09-10-2017

Eumedion: toezichthouders zouden terughoudend moeten zijn met spoedpublicaties

Eumedion vindt dat de Autoriteit Financiƫle Markten en De Nederlandsche Bank terughoudend zouden moeten zijn met spoedpublicaties. Dit stelt Eumedion in haar vandaag aan de Tweede Kamer verzonden commentaar op het wetsvoorstel transparant toezicht financiƫle markten.

lees meer

06-10-2017

Wouter van Eechoud (Pensioenfonds IBM Nederland) benoemd tot Eumedion-bestuurslid

Het Algemeen bestuur van Eumedion heeft tijdens zijn gisteren gehouden vergadering Wouter van Eechoud voor twee jaar benoemd tot lid van het Algemeen bestuur.

lees meer

Blog

27-07-17

Veranker maatschappelijke doelstellingen in statuten

Grote ondernemingen zijn onmisbaar in de aanpak van belangrijke maatschappelijke issues. Beursvennootschappen leggen hun maatschappelijke doelstellingen alleen niet vast in hun statuten. Eumedion-beleidsmedewerker Daan Spaargaren en Van Doorne-advocaat Sjoerd Kamerbeek vinden dit een gemiste kans.lees meer

Agenda

Deadline Consultatie concept Stewardship Code

Op 15 november 2017 eindigt de consultatie van de concept Stewardship Code die door Eumedion is opgesteld. Tot 15 november 2017 zijn opmerkingen, commentaren en suggesties welkom via info@eumedion.nl

Eumedion Symposium

Op 15 november 2017 vindt vanaf 13.00 uur in de Jaarbeurs Utrecht het jaarlijkse symposium plaats. Sprekers als Vino Timmerman (Hoge Raad), Tjalling Tiemstra (commissaris ABN AMRO) en Adriaan de Mol van Otterloo (Intrinsic Value Investors) zullen ingaan op de vraag 'Extra bescherming van Nederlandse beursondernemingen: noodzaak of hypocrisie?' Inschrijven is mogelijk via info@eumedion.nl.

Nieuwsbrieven


meer nieuwsbrieven in de kennisbank

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

*Vereist veld