De Eumedion kennisbank

Eumedion is het forum en de bron voor corporate governance en duurzaamheid. Hier vindt u aanbevelingen, standpunten en onderzoeken van de afgelopen jaren.

Nieuws

31-05-2019

Eumedion Nieuwsbrief van mei 2019

De mei-editie van de Eumedion Nieuwsbrief is vandaag gepubliceerd. De Eumedion Nieuwsbrief bevat een overzicht van de actuele corporate governance en duurzaamheidsontwikkelingen in binnen- en buitenland.

lees meer

15-05-2019

Eumedion vindt wetsvoorstel ongewenste zeggenschap telecomsector veel te vaag

Eumedion is het eens met de strekking van het wetsvoorstel inzake ongewenste zeggenschap in Nederlandse telecommunicatiepartijen, maar vindt de uitwerking veel te vaag. Het moet van tevoren klip en klaar zijn op welke telecommunicatiepartijen het wetsvoorstel betrekking heeft en hoe de minister zijn bevoegdheden tot het verbieden of terugdraaien van een overname zal toepassen. Dat is nu niet het geval, waardoor het wetsvoorstel heroverweging behoeft. Dit schrijft Eumedion in haar vandaag naar de Tweede Kamer verstuurde brief waarin commentaar wordt gegeven op het wetsvoorstel.

lees meer

30-04-2019

Eumedion Nieuwsbrief van april 2019

De april-editie van de Eumedion Nieuwsbrief is vandaag gepubliceerd. De Eumedion Nieuwsbrief bevat een overzicht van de actuele corporate governance en duurzaamheidsontwikkelingen in binnen- en buitenland.

lees meer

Blog

24-12-18

Verplichte continuïteitsparagraaf is juist een verrijking van het bestuursverslag

Accountantsorganisatie NBA wil dat er voor ondernemingen een plicht komt om in het bestuursverslag een aparte paragraaf op te nemen over de 'toekomstbestendigheid'. Martijn Bos, beleidsmedewerker verslaggeving en audit, legt uit waarom Eumedion dit voorstel van de NBA steunt.lees meer

Agenda

Seminar Effectief Engagement

Op 5 maart, van 14.00 tot 17.30 uur, organiseren Eumedion, NN Investment Partners en de Rijksuniversiteit Groningen een seminar over effectief engagement. Tjerk Huysinga (Shell), Marian Hogeslag (DoubleDividend), Kris Douma (PRI) en Rieneke Slager (RuG) discussiëren onder leiding van Adri Heinsbroek (NN Investment Partners) over o.a. betrokken aandeelhouderschap, collectief engagement en de implementatie van de Nederlandse Stewardship Code. Het seminar wordt gehouden bij NN Investment Partners in Den Haag. Klik hier voor gratis registratie.

Nieuwsbrieven


meer nieuwsbrieven in de kennisbank

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

*Vereist veld