De Eumedion kennisbank

Eumedion is het forum en de bron voor corporate governance en duurzaamheid. Hier vindt u aanbevelingen, standpunten en onderzoeken van de afgelopen jaren.

Nieuws

22-03-2019

Vacature Beleidsmedewerker Duurzaamheid (v/m) bij Eumedion

Als gevolg van het aankomende vertrek van Daan Spaargaren is Eumedion op zoek naar een nieuwe, ervaren en uitstekend onderlegde beleidsmedewerker duurzaamheid (0,8 fte).

lees meer

21-03-2019

Eumedion steunt Europese richtsnoeren voor standaardpresentatie remuneratierapport

Eumedion waardeert de voorstellen van de Europese Commissie om tot een meer gestandaardiseerde presentatie te komen van de remuneratierapporten van de Europese beursgenoteerde ondernemingen. De conceptrichtsnoeren die hiervoor zijn opgesteld dragen bij aan een betere vergelijkbaarheid van de beloningen van de bestuurders van de Europese beursgenoteerde ondernemingen en tot een beter inzicht in de beloningspraktijken. Zij dragen aldus bij aan een beter geïnformeerd stemgedrag door aandeelhouders. Dat schrijft Eumedion in haar vandaag ingezonden commentaar op de Europese conceptrichtsnoeren.

lees meer

20-03-2019

Eumedion: TCFD-standaarden over klimaatrapportage opnemen in Europese Jaarrekeningrichtlijn

Eumedion vindt het voorstel van de Europese Commissie om de door de Task Force on Climate-related Financial Disclosures (TCFD) opgestelde verslaggevingstandaarden inzake klimaatrisico’s te verankeren in de niet-bindende EU-verslaggevingsrichtsnoeren niet voldoende effectief. Eumedion is er voorstander van dat deze standaarden worden verankerd in de Europese Jaarrekeningrichtlijn. Dit schrijft Eumedion in haar vandaag ingezonden reactie op een onlangs door de Europese Commissie gepubliceerd consultatiedocument over dit onderwerp.

lees meer

Blog

24-12-18

Verplichte continuïteitsparagraaf is juist een verrijking van het bestuursverslag

Accountantsorganisatie NBA wil dat er voor ondernemingen een plicht komt om in het bestuursverslag een aparte paragraaf op te nemen over de 'toekomstbestendigheid'. Martijn Bos, beleidsmedewerker verslaggeving en audit, legt uit waarom Eumedion dit voorstel van de NBA steunt.lees meer

Agenda

Seminar Effectief Engagement

Op 5 maart, van 14.00 tot 17.30 uur, organiseren Eumedion, NN Investment Partners en de Rijksuniversiteit Groningen een seminar over effectief engagement. Tjerk Huysinga (Shell), Marian Hogeslag (DoubleDividend), Kris Douma (PRI) en Rieneke Slager (RuG) discussiëren onder leiding van Adri Heinsbroek (NN Investment Partners) over o.a. betrokken aandeelhouderschap, collectief engagement en de implementatie van de Nederlandse Stewardship Code. Het seminar wordt gehouden bij NN Investment Partners in Den Haag. Klik hier voor gratis registratie.

Nieuwsbrieven


meer nieuwsbrieven in de kennisbank

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

*Vereist veld