De Eumedion kennisbank

Eumedion is het forum en de bron voor corporate governance en duurzaamheid. Hier vindt u aanbevelingen, standpunten en onderzoeken van de afgelopen jaren.

Nieuws

31-08-2015

Eumedion Nieuwsbrief van augustus 2015

De augustus-editie van de Eumedion Nieuwsbrief is vandaag gepubliceerd. De Eumedion Nieuwsbrief bevat een overzicht van de actuele corporate governance en duurzaamheidsontwikkelingen in binnen- en buitenland.

lees meer

17-08-2015

Eumedion wil meer duidelijkheid bij wetsvoorstel 'pre-pack'

Eumedion steunt het wetsvoorstel betreffende de doorstart van een onderneming in een nakende faillissementssituatie, maar vindt wel dat het wetsvoorstel op onderdelen moet worden verduidelijkt. Dit schrijft Eumedion in haar vandaag naar de Tweede Kamer verzonden commentaar op het wetsvoorstel.

lees meer

14-08-2015

Eumedion wil verbod op het stellen van extra, statutaire meldingsgrenzen voor aandeelhouders

Eumedion vindt dat het beursgenoteerde ondernemingen moet worden verboden om in de statuten aandeelhouders te onderwerpen aan eisen voor het melden van substantiële aandelenbelangen die verder gaan dan de wet. Dit blijkt uit het commentaar op het wetsvoorstel ter implementatie van de nieuwe transparantierichtlijn dat Eumedion vandaag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

lees meer

Blog

16-03-15

Vooruitblik op het AVA-seizoen 2015

Komende woensdag trapt Sligro Food Group traditiegetrouw het seizoen van aandeelhoudersvergaderingen (‘AVA-seizoen’) af. Daarna volgen tot eind mei bijna honderd andere AVA’s. Veel beursgenoteerde ondernemingen hebben hun jaarverslag en hun AVA-agenda’s inmiddels gepubliceerd. Eumedion-directeur Rients Abma zet de eerste opvallende bevindingen en trends zijn op een rijtje.lees meer

Agenda

NBA-discussiebijeenkomt over nieuwe controleverklaring

Op 9 septemberi 2015 orgniseert de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) een discussiebijeenkomst over de meer uitgebreide en ondernemingsspecifieke controleverklaring. Eumedion-directeur Rients Abma zal een bijdrage aan de bijeenkomst leveren. Klik hier voor meer informatie en aanmelding.

Eumedion Symposium 2015

Op 18 november 2015 vindt het jaarlijkse Eumedion-symposium plaats dat dit jaar als thema heeft 'Nederland vestigingsland: aantrekkelijk voor beleggers én ondernemingen'. Sprekers als Hans de Boer (VNO-NCW), Robert Jan van de Kraats (Randstad Holding), Tim Stevens (Allen & Overy), Dan Summerfield (USS), Henk Breukink (o.a. voorzitter remuneratiecommissie ING Groep), Margot Scheltema (o.a. commissaris TNT Express en raad Ondernemingskamer) en Hélène Vletter van Dort (o.a. hoogleraar Financial Law & Governance) laten hun licht schijnen op de concurrentiepositie van Nederland. Tijdens het symposium wordt o.a. de vraag gesteld of het Nederlandse flexibele vennootschapsrecht buitenlandse beleggers van zich vervreemdt. Aanmelden is mogelijk via info@eumedion.nl.

Nieuwsbrieven


meer nieuwsbrieven in de kennisbank

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

*Vereist veld