De Eumedion kennisbank

Eumedion is het forum en de bron voor corporate governance en duurzaamheid. Hier vindt u aanbevelingen, standpunten en onderzoeken van de afgelopen jaren.

Nieuws

04-02-2016

Eumedion uit bezwaren tegen voorstel om emissies tot 20% van het kapitaal zonder prospectus te mogen doen

Eumedion heeft grote bezwaren tegen het voorstel van de Europese Commissie om de vrijstelling van de prospectusplicht voor vervolgemissies ‘op te rekken’ van 10% naar 20% van het geplaatste kapitaal. Dit schrijft Eumedion in haar vandaag uitgebrachte commentaar op het voorstel van de Europese Commissie voor een prospectusverordening.

lees meer

29-01-2016

Eumedion Nieuwsbrief van januari 2016

De januari-editie van de Eumedion Nieuwsbrief is vandaag gepubliceerd. De Eumedion Nieuwsbrief bevat een overzicht van de actuele corporate governance en duurzaamheidsontwikkelingen in binnen- en buitenland.

lees meer

28-01-2016

Eumedion roept op tot meer harmonisatie van Europese financiële marktenregels

Eumedion vindt dat de Europese financiële marktenregelgeving veel meer moet worden geharmoniseerd dan nu het geval is. Institutionele beleggers die pan-Europees werken en beleggen zouden dan veel minder kosten hoeven te maken, hetgeen voordelig is voor de achterliggende begunstigden en cliënten en voor de gehele Europese economie. Dit stelt Eumedion in haar vandaag ingezonden reactie op de Europese ’call for evidence’ inzake de Europese financiële marktenwetgeving.

lees meer

Blog

04-01-16

Institutionele belegger is kritische bijrijder geworden

Pensioenfondsen, vermogensbeheerders en verzekeraars verwachten dat ondernemingen visie ontwikkelen op lange termijn. Eumedion-directeur Rients Abma over tien jaar Eumedion; een terug- en vooruitblik.lees meer

Agenda

Rondetafelbijeenkomst over bescherming minderheidsaandeelhouders

Op 10 februari 2016, vanaf 16.30 uur, organiseert Eumedion in Den Haag een rondetafelbijeenkomst over haar concept position paper ‘Positie minderheidsaandeelhouders in ondernemingen met een controlerend aandeelhouder. Dit ter afsluiting van de consultatieperiode en ter voorbereiding op de vaststelling van de definitieve Eumedion-positie. De bijeenkomst kan alleen door genodigden worden bijgewoond.

Nieuwsbrieven


meer nieuwsbrieven in de kennisbank

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

*Vereist veld