De Eumedion kennisbank

Eumedion is het forum en de bron voor corporate governance en duurzaamheid. Hier vindt u aanbevelingen, standpunten en onderzoeken van de afgelopen jaren.

Nieuws

06-05-2016

Eumedion herhaalt steun voor beperking aantal risicofactoren in prospectus

Eumedion heeft nogmaals haar steun uitgesproken voor het voorstel van de Europese Commissie om het aantal risicofactoren dat in de samenvatting van een prospectus mag worden genoemd te beperken tot de vijf belangrijkste en om de risicofactoren te rangschikken op basis van de kans dat een risico zich voordoet en de verwachte impact daarvan. Beleggers krijgen door dit voorstel beter gemakkelijker inzicht in het risicoprofiel van de desbetreffende onderneming. Dit schrijft Eumedion in haar vandaag uitgebrachte statement over het voorstel van de Europese Commissie voor een Prospectusverordening.

lees meer

29-04-2016

Eumedion Nieuwsbrief van april 2016

De april-editie van de Eumedion Nieuwsbrief is vandaag gepubliceerd. De Eumedion Nieuwsbrief bevat een overzicht van de actuele corporate governance en duurzaamheidsontwikkelingen in binnen- en buitenland.

lees meer

25-04-2016

Eumedion verwelkomt het Bakkers Pensioenfonds als nieuwe deelnemer

Het Algemeen bestuur van Eumedion heeft de Stichting Bedrijfspensioenfonds voor het Bakkersbedrijf toegelaten als gewone deelnemer van Eumedion.

lees meer

Blog

04-01-16

Institutionele belegger is kritische bijrijder geworden

Pensioenfondsen, vermogensbeheerders en verzekeraars verwachten dat ondernemingen visie ontwikkelen op lange termijn. Eumedion-directeur Rients Abma over tien jaar Eumedion; een terug- en vooruitblik.lees meer

Agenda

Europese Corporate Governance Conferentie

Traditiegetrouw organiseert elk voorzitterschap van de Europese Unie een ‘Europese Corporate Governance Conferentie’. Omdat Nederland het eerste halfjaar van 2016 EU-voorzitter is, vindt de 18de editie van deze conferentie dit voorjaar in Nederland plaats en wel op 25 mei a.s. op  Landgoed Duin & Kruidberg in Santpoort-Noord. Deze conferentie zal in het teken staan van ‘Van Corporate Social Responsibility (CSR) naar Corporate Social Entrepreneurship (CSE)’. Het congres wordt geopend door Europees Commissaris Frans Timmermans. Eumedion-voorzitter Peter Borgdorff zal ook één van de sprekers zijn. Bekijk http://csrnl.nl/ voor het uitgebreide programma en aanmelding.

Nieuwsbrieven


meer nieuwsbrieven in de kennisbank

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

*Vereist veld