De Eumedion kennisbank

Eumedion is het forum en de bron voor corporate governance en duurzaamheid. Hier vindt u aanbevelingen, standpunten en onderzoeken van de afgelopen jaren.

Nieuws

31-07-2015

Eumedion Nieuwsbrief van juli 2015

De juli-editie van de Eumedion Nieuwsbrief is vandaag gepubliceerd. De Eumedion Nieuwsbrief bevat een overzicht van de actuele corporate governance en duurzaamheidsontwikkelingen in binnen- en buitenland.

lees meer

27-07-2015

Eumedion wil versmalling van de reikwijdte van de gedragscode voor governance onderzoeksbureaus

Eumedion vindt dat de reikwijdte van de code voor governance onderzoeksbureaus moet worden versmald tot alleen stemadviesbureaus. Het toepassingsbereik van de code moet in overeenstemming worden gebracht met de definitie van stemadviesbureaus in het richtlijnvoorstel aandeelhoudersbetrokkenheid. Dit schrijft Eumedion in haar vandaag verstuurde commentaar op de ‘call for evidence’ over de eerste effecten van de gedragscode voor governance onderzoeksbureaus.

lees meer

09-07-2015

Evaluatie AVA-seizoen 2015: over het algemeen weinig controverse tussen aandeelhouders en onderneming

De positieve effecten van de continue dialoog tussen beursgenoteerde ondernemingen en hun aandeelhouders worden steeds beter zichtbaar in de uitslagen van de stemmingen op de aandeelhoudersvergaderingen (AVA’s). Het aantal voorstellen dat meer dan 20% tegenstemmen kreeg, daalde dit jaar tot 18, tegenover 36 in 2014 en 46 in 2013. Dit blijkt uit het vandaag door Eumedion gepubliceerde evaluatierapport van het AVA-seizoen 2015.

lees meer

Blog

16-03-15

Vooruitblik op het AVA-seizoen 2015

Komende woensdag trapt Sligro Food Group traditiegetrouw het seizoen van aandeelhoudersvergaderingen (‘AVA-seizoen’) af. Daarna volgen tot eind mei bijna honderd andere AVA’s. Veel beursgenoteerde ondernemingen hebben hun jaarverslag en hun AVA-agenda’s inmiddels gepubliceerd. Eumedion-directeur Rients Abma zet de eerste opvallende bevindingen en trends zijn op een rijtje.lees meer

Agenda

Eumedion Symposium 2015

Op 18 november 2015 vindt het jaarlijkse Eumedion-symposium plaats dat dit jaar als thema heeft 'Nederland vestigingsland: aantrekkelijk voor beleggers én ondernemingen'. Sprekers als Hans de Boer (VNO-NCW), Tim Stevens (Allen & Overy), Dan Summerfield (USS), Henk Breukink (o.a. voorzitter remuneratiecommissie ING Groep), Margot Scheltema (o.a. commissaris TNT Express en raad Ondernemingskamer) en Hélène Vletter van Dort (o.a. hoogleraar Financial Law & Governance) laten hun licht schijnen op de concurrentiepositie van Nederland. Tijdens het symposium wordt o.a. de vraag gesteld of het Nederlandse flexibele vennootschapsrecht buitenlandse beleggers van zich vervreemdt. Aanmelden is mogelijk via info@eumedion.nl.

Nieuwsbrieven


meer nieuwsbrieven in de kennisbank

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

*Vereist veld