De Eumedion kennisbank

Eumedion is het forum en de bron voor corporate governance en duurzaamheid. Hier vindt u aanbevelingen, standpunten en onderzoeken van de afgelopen jaren.

Nieuws

06-07-2015

Eumedion wil verduidelijking maximumaantal commissariaten voor bestuurders van beleggingsondernemingen

Eumedion vindt dat de Autoriteit Financiële Markten (AFM) in de toekomst terughoudend zou moeten zijn met de mogelijkheid om bestuurders van significante beleggingsondernemingen en marktexploitanten toe te staan meer dan twee commissariaten te bekleden. Eumedion vindt verder dat de wetgever duidelijk moet maken welke commissariaten precies onder het maximumaantal vallen. Dit schrijft Eumedion in haar vandaag ingezonden commentaar op het voorontwerp van het wetsvoorstel betreffende de implementatie van de richtlijn markten voor financiële instrumenten (‘MiFID II’).

lees meer

30-06-2015

Eumedion Nieuwsbrief van juni 2015

De juni-editie van de Eumedion Nieuwsbrief is vandaag gepubliceerd. De Eumedion Nieuwsbrief bevat een overzicht van de actuele corporate governance en duurzaamheidsontwikkelingen in binnen- en buitenland.

lees meer

18-06-2015

Eumedion-deelnemers geven goedkeuring aan Eumedion-jaarrekening 2014

De Vergadering van Deelnemers van Eumedion heeft gisteren de Eumedion-jaarrekening 2014 goedgekeurd en de bestuursleden van Eumedion gedechargeerd van hun taken in boekjaar 2014.

lees meer

Blog

16-03-15

Vooruitblik op het AVA-seizoen 2015

Komende woensdag trapt Sligro Food Group traditiegetrouw het seizoen van aandeelhoudersvergaderingen (‘AVA-seizoen’) af. Daarna volgen tot eind mei bijna honderd andere AVA’s. Veel beursgenoteerde ondernemingen hebben hun jaarverslag en hun AVA-agenda’s inmiddels gepubliceerd. Eumedion-directeur Rients Abma zet de eerste opvallende bevindingen en trends zijn op een rijtje.lees meer

12-02-15

Samenwerkende aandeelhouders krijgen veel gedaan

De afgelopen weken hebben twee sprekende voorbeelden laten zien van effectieve samenwerking tussen aandeelhouders. Eind januari overtuigde een groep van 151 aandeelhouders Shell om transparanter te zijn over de gevolgen van de klimaatverandering op het verdienmodel van het olie- en gasbedrijf. Begin februari kreeg een groep internationale beleggers, waaronder Eumedion, de Italiaanse regering zover om haar besluit te herroepen om Italiaanse beursondernemingen langer de gelegenheid te geven relatief eenvoudig aandelen met dubbel stemrecht in te voeren. Eumedion-directeur Rients Abma vindt dat een gezamenlijke beleggersinspanning ook nodig is bij een voorstel van het Europees Parlement.lees meer

Agenda

Eumedion Vergadering van Deelnemers

Op 17 juni 2015 vindt de Vergadering van Eumedion Deelnemers plaats. Op de agenda staan o.a. de bespreking van het jaarverslag 2014, de goedkeuring van de jaarrekening 2014 de decharge van het Algemeen bestuur voor zijn taken in boekjaar 2014 en de evaluatie van het jaarverslagen- en AVA-seizoen 2015.

Nieuwsbrieven


meer nieuwsbrieven in de kennisbank

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

*Vereist veld