De Eumedion kennisbank

Eumedion is het forum en de bron voor corporate governance en duurzaamheid. Hier vindt u aanbevelingen, standpunten en onderzoeken van de afgelopen jaren.

Nieuws

25-11-2015

Eumedion vindt dat jaarrekening ook verantwoordingsdocument is

Eumedion vindt de jaarrekening niet alleen bruikbare informatie moet bevatten ten behoeve van beslissingen van beleggers om financiële instrumenten te kopen, verkopen of houden, maar ook als hoofddoelstelling heeft om verantwoording af te leggen over de wijze waarop het bestuur van een beursgenoteerde onderneming zijn fiducaire verantwoordelijkheden heeft uitgeoefend. Dit schrijft Eumedion in haar vandaag ingezonden reactie op de IASB-voorstellen voor een nieuw conceptueel raamwerk voor de financiële verslaggeving van beursgenoteerde ondernemingen.

lees meer

19-11-2015

'Nederland, let op uw saeck!'; Verslag van het Eumedion-symposium 2015

Het Nederlandse vestigings- en beleggingsklimaat is niet slecht, maar is wel kwetsbaar. Dit was de algemene teneur op het Eumedion-symposium 2015 dat in het teken stond van Nederland als vestigingsland. Het verslechterende fiscale klimaat, de vraagtekens rondom beleggersbescherming en de afwijkende beloningsregels baarden de meeste sprekers zorgen.

lees meer

30-10-2015

Eumedion Nieuwsbrief van oktober 2015

De oktober-editie van de Eumedion Nieuwsbrief is vandaag gepubliceerd. De Eumedion Nieuwsbrief bevat een overzicht van de actuele corporate governance en duurzaamheidsontwikkelingen in binnen- en buitenland.

lees meer

Blog

16-03-15

Vooruitblik op het AVA-seizoen 2015

Komende woensdag trapt Sligro Food Group traditiegetrouw het seizoen van aandeelhoudersvergaderingen (‘AVA-seizoen’) af. Daarna volgen tot eind mei bijna honderd andere AVA’s. Veel beursgenoteerde ondernemingen hebben hun jaarverslag en hun AVA-agenda’s inmiddels gepubliceerd. Eumedion-directeur Rients Abma zet de eerste opvallende bevindingen en trends zijn op een rijtje.lees meer

Agenda

Eumedion Symposium 2015

Op 18 november 2015 vindt het jaarlijkse Eumedion-symposium plaats dat dit jaar als thema heeft 'Nederland vestigingsland: aantrekkelijk voor beleggers én ondernemingen'. Sprekers als Hans de Boer (VNO-NCW), Robert Jan van de Kraats (Randstad Holding), Tim Stevens (Allen & Overy), Dan Summerfield (USS), Henk Breukink (o.a. voorzitter remuneratiecommissie ING Groep), Margot Scheltema (o.a. commissaris TNT Express en raad Ondernemingskamer) en Hélène Vletter van Dort (o.a. hoogleraar Financial Law & Governance) laten hun licht schijnen op de concurrentiepositie van Nederland. Tijdens het symposium wordt o.a. de vraag gesteld of het Nederlandse flexibele vennootschapsrecht buitenlandse beleggers van zich vervreemdt. Aanmelden is mogelijk via info@eumedion.nl.

Nieuwsbrieven


meer nieuwsbrieven in de kennisbank

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

*Vereist veld