De Eumedion kennisbank

Eumedion is het forum en de bron voor corporate governance en duurzaamheid. Hier vindt u aanbevelingen, standpunten en onderzoeken van de afgelopen jaren.

Nieuws

02-10-2015

Eumedion verwelkomt guidance inzake 'acting in concert' bij banken en verzekeraars

Eumedion verwelkomt de voorgestelde verduidelijking van het begrip ‘acting in concert’ voor aandeelhouders van banken en verzekeraars. De verduidelijking kan eraan bijdragen dat aandeelhouders hun rol als betrokken en verantwoord beleggers bij banken beter en gemakkelijker kunnen invullen. Dit stelt Eumedion in haar vandaag ingezonden reactie op de Europese ontwerprichtlijnen voor de behandeling en beoordeling van aanvragen voor een verklaring van geen bezwaar (vvgb) voor het nemen van een substantiële deelneming in een Europese financiële instelling. De ontwerprichtlijnen zijn door de gezamenlijke Europese financiële toezichthouders, verenigd in ESMA, EBA en EIOPA, opgesteld.

lees meer

30-09-2015

Eumedion Nieuwsbrief van september 2015

De september-editie van de Eumedion Nieuwsbrief is vandaag gepubliceerd. De Eumedion Nieuwsbrief bevat een overzicht van de actuele corporate governance en duurzaamheidsontwikkelingen in binnen- en buitenland.

lees meer

14-09-2015

Eumedion wil bij oordeelonthouding accountant toch vermelding van 'key audit matters'

Eumedion heeft de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) gevraagd het verbod op het vermelden van ‘key audit matters’ bij een oordeelsonthouding van een accountant te heroverwegen. Dit blijkt uit de vandaag verzonden reactie van Eumedion op het NBA-consultatiedocument ‘Aanpassing controleverklaring voor álle controles’.

lees meer

Blog

16-03-15

Vooruitblik op het AVA-seizoen 2015

Komende woensdag trapt Sligro Food Group traditiegetrouw het seizoen van aandeelhoudersvergaderingen (‘AVA-seizoen’) af. Daarna volgen tot eind mei bijna honderd andere AVA’s. Veel beursgenoteerde ondernemingen hebben hun jaarverslag en hun AVA-agenda’s inmiddels gepubliceerd. Eumedion-directeur Rients Abma zet de eerste opvallende bevindingen en trends zijn op een rijtje.lees meer

Agenda

Eumedion Symposium 2015

Op 18 november 2015 vindt het jaarlijkse Eumedion-symposium plaats dat dit jaar als thema heeft 'Nederland vestigingsland: aantrekkelijk voor beleggers én ondernemingen'. Sprekers als Hans de Boer (VNO-NCW), Robert Jan van de Kraats (Randstad Holding), Tim Stevens (Allen & Overy), Dan Summerfield (USS), Henk Breukink (o.a. voorzitter remuneratiecommissie ING Groep), Margot Scheltema (o.a. commissaris TNT Express en raad Ondernemingskamer) en Hélène Vletter van Dort (o.a. hoogleraar Financial Law & Governance) laten hun licht schijnen op de concurrentiepositie van Nederland. Tijdens het symposium wordt o.a. de vraag gesteld of het Nederlandse flexibele vennootschapsrecht buitenlandse beleggers van zich vervreemdt. Aanmelden is mogelijk via info@eumedion.nl.

Nieuwsbrieven


meer nieuwsbrieven in de kennisbank

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

*Vereist veld