De Eumedion kennisbank

Eumedion is het forum en de bron voor corporate governance en duurzaamheid. Hier vindt u aanbevelingen, standpunten en onderzoeken van de afgelopen jaren.

Nieuws

25-04-2016

Eumedion verwelkomt het Bakkers Pensioenfonds als nieuwe deelnemer

Het Algemeen bestuur van Eumedion heeft de Stichting Bedrijfspensioenfonds voor het Bakkersbedrijf toegelaten als gewone deelnemer van Eumedion.

lees meer

15-04-2016

Eumedion: Europese richtsnoeren voor duurzaamheidsverslaggeving moeten 'principle-based' zijn

De richtsnoeren voor niet-financiële informatie, die de Europese Commissie voornemens is op te stellen, moeten aanhaken bij de bestaande, internationale verslaggevingsraamwerken. Zij moeten derhalve complementair zijn aan de raamwerken die beursgenoteerde ondernemingen nu al gebruiken, zoals het ‘integrated reporting’-raamwerk van de International Integrated Reporting Council. Dit schrijft Eumedion in haar vandaag ingediende commentaar op de consultatie over dit onderwerp van de Europese Commissie.

lees meer

05-04-2016

Eumedion vreest dat nieuwe Corporate Goverance Code onafhankelijke positie van RvC uitholt

Een aantal voorstellen van de Commissie Van Manen doet afbreuk aan het uitgangspunt van onafhankelijk toezicht door de raad van commissarissen (RvC) en dient daarom te worden geschrapt. Dit schrijft Eumedion in haar vandaag ingestuurde commentaar op het voorstel van de Monitoring Commissie tot herziening van de Code Tabaksblat.

lees meer

Blog

04-01-16

Institutionele belegger is kritische bijrijder geworden

Pensioenfondsen, vermogensbeheerders en verzekeraars verwachten dat ondernemingen visie ontwikkelen op lange termijn. Eumedion-directeur Rients Abma over tien jaar Eumedion; een terug- en vooruitblik.lees meer

Agenda

Europese Corporate Governance Conferentie

Traditiegetrouw organiseert elk voorzitterschap van de Europese Unie een ‘Europese Corporate Governance Conferentie’. Omdat Nederland het eerste halfjaar van 2016 EU-voorzitter is, vindt de 18de editie van deze conferentie dit voorjaar in Nederland plaats en wel op 25 mei a.s. op  Landgoed Duin & Kruidberg in Santpoort-Noord. Deze conferentie zal in het teken staan van ‘Van Corporate Social Responsibility (CSR) naar Corporate Social Entrepreneurship (CSE)’. Het congres wordt geopend door Europees Commissaris Frans Timmermans. Eumedion-voorzitter Peter Borgdorff zal ook één van de sprekers zijn. Bekijk http://csrnl.nl/ voor het uitgebreide programma en aanmelding.

Nieuwsbrieven


meer nieuwsbrieven in de kennisbank

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

*Vereist veld