De Eumedion kennisbank

Eumedion is het forum en de bron voor corporate governance en duurzaamheid. Hier vindt u aanbevelingen, standpunten en onderzoeken van de afgelopen jaren.

Nieuws

08-12-2016

Eumedion: code weer 'state of the art' en loopt op sommige punten internationaal voorop

De Commissie Van Manen heeft op een gebalanceerde wijze de Nederlandse corporate governance code geactualiseerd en gemoderniseerd. Dit was hoognodig; de laatste update van de code dateert van 2008. Eumedion is verheugd dat voortschrijdende ontwikkelingen een plek hebben gevonden in de herziene code en verwelkomt de nieuwe, aangescherpte bepalingen over het risicomanagement, zoals het bredere ‘in control’-statement en de optuiging van de interne auditfunctie. De focus op lange termijn waardecreatie en de interne cultuur maakt dat de herziene code op onderdelen ook in internationaal opzicht voorop loopt. Dit stelt Eumedion in reactie op de vandaag gepubliceerde herziene corporate governance code.

lees meer

08-12-2016

Eumedion steunt wetsvoorstel tot invoering van een collectieve schadevergoedingsactie

Eumedion steunt het wetsvoorstel tot invoering van een collectieve schadevergoedingsactie, maar heeft wel enkele zorgpunten. Dit schrijft Eumedion in haar vandaag naar de Tweede Kamer verzonden commentaar op het wetsvoorstel.

lees meer

30-11-2016

Eumedion Nieuwsbrief van november 2016

De november-editie van de Eumedion Nieuwsbrief is vandaag gepubliceerd. De Eumedion Nieuwsbrief bevat een overzicht van de actuele corporate governance en duurzaamheidsontwikkelingen in binnen- en buitenland.

lees meer

Blog

25-10-16

Juridisch walhalla pakt slecht uit voor beleggingsklimaat in Nederland

Beleggers maken zich steeds meer zorgen over de mogelijkheden die het Nederlandse vennootschapsrecht aan oprichters en controlerend aandeelhouders van beursondernemingen bidet om zich te verschansen tegen de invloed van minderheidsaandeelhouders. De zeggenschap van minderheidsaandeelhouders loopt in een toenemend aantal gevallen achter bij hun kapitaalinbreng. Dit beïnvloedt volgens Eumedion-directeur Rients Abma en VEB-directeur Paul Koster het Nederlandse beleggingsklimaat negatief.lees meer

29-09-16

De verspilling van verborgen honger

Door verborgen honger zitten meer dan twee miljard mensen gevangen in armoede en ziekte. Gezonde voiding is de sleutel tot welvaart, meer sociale gelijkheid en inclusieve economische groei. Volgens Eumedion-medewerker Daan Spaargaren reden genoeg voor institutionele beleggers om voedselkwaliteit en -zekerheid op hun engagementagenda te zetten.lees meer

Agenda

Deelnemersvergadering Eumedion

Op 15 december 2016 vindt vanaf 15.30 uur de Eumedion-Deelnemersvergadering plaats. Op de agenda staan o.a. het beleidsplan en de begroting 2017, de monitoring rapportage 2016 inzake de Eumedion best practices betrokken aandeelhouderschap en een presentatie over het maatschappelijk verantwoord beleggen-beleid van Eumedion-deelnemer Pensioenfonds voor Werk en (re)Integratie (PWRI). Eumedion-deelnemers kunnen zich aanmelden via info@eumedion.nl. .

Nieuwsbrieven


meer nieuwsbrieven in de kennisbank

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

*Vereist veld